Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнени патладжани с кълцано пилешко

Пълнени патладжани с кълцано пилешко

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Пълнени патладжани с кълцано пилешко
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
10/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Патладжани обичаме всякакви, но пълнените патладжани с кълцано пилешко месо направо обожаваме!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • домати - 2 едри
  • масло - 6 с.л. растително
  • пилешко месо - 500 г
  • сирене - 50 г твърдо
  • моркови - 1 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 4 скилидки
  • майорана - или риган сух
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се почистват и разполовяват. Издълбава се сърцевината с лъжица. Посоляват се и се запържват захлупени в 4 с.л. масло за около 3-4 мин.

Пилешкото месо се накълцва на ситно. Нарязват се на ситно морковът, ореховите ядки и чесънът. Всичко се задушава в останалото масло за около 2 мин. Добавя се сол, пипер и майорана.

С тази смес се пълнят половинките патладжани, захлупват се и се подреждат плътно в подходящ съд. Покриват се с кръгли резени домати. Пекат се на 180 градуса за 35-40 мин. При сервиране се поръсват с настъргано сирене и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Изглежда много апетитно! Отдавна не съм използвала подправката майорана, а много я харесвам.
10.09.2016 21:37