Начин на приготвяне
Аз използвах два патладжана, които разрязах на две половини по дължина, посолих и поръсих с олио, така подготвени ги запекох на 190 °C за 25 минути.
Да отбележа, че не се солят и отцеждат предварително, но ако имате особено чувствителни стомаси, можете да го направите.
След като ги извадих от фурната, леко с лъжичка ги разтворих по средата и напълних с предварително подготвена смес от нарязани на ситно или пък минали през кухненски чопър два домата, една червена чушка, чесън на вкус, лук, малко и нарязан на ситно.
За уплътняване на сместа има шепа трохи от стар хляб. Накрая слагаме две супени лъжици настърган пармезан или друго сирене, нарязан магданоз.
Отгоре поръсих апетитните пълнени патладжани с олио!
Отново всичко това отива във фурната за още 15/20 минути и рецептата е изпълнена.
Поднесох с резенчета домат имам баялдъта.
Много вкусно ястие ястие са тези пълнени патладжани без месо!