Пълнени патладжани без месо

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5216k1k3k5
Пълнени патладжани без месо
Снимка: Людмила
1 / 3
16/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Поднесох с резенчета домат имам баялдъта. Много вкусно ястие ястие са тези пълнени патладжани без месо"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • галета - трохи сух хляб
  • лук
  • чесън
  • пармезан - 2 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз използвах два патладжана, които разрязах на две половини по дължина, посолих и поръсих с олио, така подготвени ги запекох на 190 °C за 25 минути.

Да отбележа, че не се солят и отцеждат предварително, но ако имате особено чувствителни стомаси, можете да го направите.

След като ги извадих от фурната, леко с лъжичка ги разтворих по средата и напълних с предварително подготвена смес от нарязани на ситно или пък минали през кухненски чопър два домата, една червена чушка, чесън на вкус, лук, малко и нарязан на ситно.

За уплътняване на сместа има шепа трохи от стар хляб. Накрая слагаме две супени лъжици настърган пармезан или друго сирене, нарязан магданоз.

Отгоре поръсих апетитните пълнени патладжани с олио!

Отново всичко това отива във фурната за още 15/20 минути и рецептата е изпълнена.

Поднесох с резенчета домат имам баялдъта.

Много вкусно ястие ястие са тези пълнени патладжани без месо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: