Начин на приготвяне
В тенджера загрейте 2 с.л. олио, задушете нарязаната на кубчета тиква за около 10 минути и я извадете.
Добавете олиото и задушете нарязаните на ситно лук и чесън.
Сипете ориза, разбъркайте и гответе за около 2-3 минути.
Добавете виното, след като се абсорбира, добавяйте горещия бульон черпак по черпак при постоянно бъркане.
След 10-15 минути прибавете тиквата към ориза, продължавайте да добавяте бульона, внимателно разбърквайки ароматното ризото.
След 20-30 минути махнете тенджерата от котлона, овкусете ризотото със сол и пипер, добавете маслото и настъргания пармезан.
Ризотото с тиква цигулка е готово.
В сезона на тиквата опитай непременно и рецептите ни за вкусна печена тиква, чийзкейк с тиква или този неустоим тиквен пай.