Начин на приготвяне
Доматите се измиват и поставят в дълбок съд (кофа, тенджера, лиген). Кипва се вода и с нея се заливат доматите.
Оставят се да преседят пет минути, след което се обелват.
Чушките се опичат, след което се слагат в плик или тенджера - да се задушат за пет минути, след което се обелват и изчистват от семките.
Морковите се измиват, обелват и кипват за пет минутки.
След това всички съставки се мелят или пасират (в зависимост какъв уред имате у дома).
Варят се до сгъстявате, като се добавят сол на вкус и захарта.
След сваряване на лютеницата, ако сте използвали пасатор - пасирате отново сместа и оставяте леко да застине.
Слагате в буркани по избор, затваряте ги и ги варите перфектна лютеница за десетина минутки.
Вижте още полезна храна ли е лютеницата и какво трябва да съдържа лютеницата.