Перфектна лютеница

kasidy_blaizkasidy_blaiz
Новак
215
Перфектна лютеница
Снимка: kasidy_blaiz
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
"Чудите се как се прави перфектна лютеница - ами, ето така"

Необходими Продукти

  • домати - 10 кг (за предпочитане биволско сърце)
  • чушки - 5 кг
  • моркови - 1 кг
  • сол - на вкус
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват и поставят в дълбок съд (кофа, тенджера, лиген). Кипва се вода и с нея се заливат доматите.

Оставят се да преседят пет минути, след което се обелват.

Чушките се опичат, след което се слагат в плик или тенджера - да се задушат за пет минути, след което се обелват и изчистват от семките.

Морковите се измиват, обелват и кипват за пет минутки.

След това всички съставки се мелят или пасират (в зависимост какъв уред имате у дома).

Варят се до сгъстявате, като се добавят сол на вкус и захарта.

След сваряване на лютеницата, ако сте използвали пасатор - пасирате отново сместа и оставяте леко да застине.

Слагате в буркани по избор, затваряте ги и ги варите перфектна лютеница за десетина минутки.

Вижте още полезна храна ли е лютеницата и какво трябва да съдържа лютеницата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: