Начин на приготвяне
Поръсете карфиола с подправките, добавете 2 с.л. зехтин и разбъркайте.
Прехвърлете го в тава за печене и гответе в предварително загрята фурна на 190°С за около 20-30 минути.
През това време нарежете лука на полуколелца, моркова - на тънки ленти по дължина, и наситнете чесъна.
В тиган загрейте зехтина и задушете нарязаните зеленчуци.
Прибавете изпечения карфиол и разбъркайте.
Междувременно сварете ригатоните в подсолена вода, отцедете ги и ги прехвърлете в тигана.
Добавете черните маслини и разбъркайте.
Разпределете ригатоните с карфиол в чинии и отгоре сложете сиренето Фета.
Ригатоните с карфиол и фета са ароматни и много вкусни.
Вижте как да готвите карфиол и начин на приготвяне на ориз от карфиол.