Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Десерт с оризов грис и сладко

Десерт с оризов грис и сладко

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Десерт с оризов грис и сладко3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Невероятно вкусен десерт с оризов грис и сладко, наподобяващ грис халва, с плодов аромат и с хрупкави ядки."

Необходими Продукти

  • оризов грис - 1, 5 ч.ч. (фино смлян)
  • олио - 1/2 чаша
  • кафява захар - 1 ч.ч. нерафинирана
  • сладко - по ваш избор 1/2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • за поръсване
  • орехови ядки
  • кокосови стърготини - може
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Работете с една и съща чаша за мярка. Моята е от 200 мл.

Първо, сварете сиропа от водата и захарта, сладкото се прибавя накрая и се разбърква да се разтвори, моето е сладко от кайсии. Прибавете и какаото. Оставете настрани.

Олиото не е много, защото грисът поема мазнина. Загрейте го в дълбок тиган. Изсипете гриса и при непрекъснато бъркане го печете, докато промени цвета и да замирише на изпечен.

Изсипете го в подходящ съд. Залейте със сиропа и оставете оризовият сладкиш да поеме течността. Става бързо.

Поръсете отгоре с нещо, което харесвате.

Аз поръсих десерта с оризов грис и сладко със запечени и нарязани на едро орехови ядки.

Невероятно вкусен сладкиш, наподобяващ грис халва, с плодов аромат и с хрупкави ядки.

Вижте също как се прави хубав крем с грис или научете колко време се вари грис.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мастър Шеф
Мастър Шеф
Стана много пухкав
08.10.2024 20:21
1