Начин на приготвяне
Работете с една и съща чаша за мярка. Моята е от 200 мл.
Първо, сварете сиропа от водата и захарта, сладкото се прибавя накрая и се разбърква да се разтвори, моето е сладко от кайсии. Прибавете и какаото. Оставете настрани.
Олиото не е много, защото грисът поема мазнина. Загрейте го в дълбок тиган. Изсипете гриса и при непрекъснато бъркане го печете, докато промени цвета и да замирише на изпечен.
Изсипете го в подходящ съд. Залейте със сиропа и оставете оризовият сладкиш да поеме течността. Става бързо.
Поръсете отгоре с нещо, което харесвате.
Аз поръсих десерта с оризов грис и сладко със запечени и нарязани на едро орехови ядки.
Невероятно вкусен сладкиш, наподобяващ грис халва, с плодов аромат и с хрупкави ядки.
Вижте също как се прави хубав крем с грис или научете колко време се вари грис.
Коментари