Начин на приготвяне
В купа чукнете яйцата и ги разбийте с щипка сол. В друга купа сложете киселото мляко и содата и разбъркайте.
Когато шупне, ги добавете към яйцата. Разбъркайте добре, след което добавете зехтина.
Пресейте брашното и го добавете на части към сместа, като разбърквате постоянно, за да не останат бучки.
Настържете кашкавала на фино ренде и го добавете към сместа.
Натрошете сиренето и го прибавете. След това добавете изварата, подправките, крема сиренето, малко семена по избор и разбъркайте хубаво.
Намажете силиконови форми за мъфини с олио и с помощта на лъжица за сладолед разпределете сместа. Тази смес стига за 24 мъфина, затова аз пекох на два пъти.
Поръсете върху солените мъфини семена по избор, а може и да не добавяте или да поръсите с кашкавал. Въпрос на вкус.
Печете сиренките в предварително загрята фурна на 180 °C за 15-20 минути или до суха клечка.
Изброените подправки са по мой вкус, вие можете да добавите към Солени кексчета със сирене и извара каквито на вас ви харесват.
Да ви е сладко! И не пропускайте да видите още вкусни предложения за тестени закуски. Откриете ли веднъж тайната на месенето на тесто, може да приготвяте различни домашни печива с увереност.
Коментари