Начин на приготвяне
Обелените праскови се нарязват на малки парчета и се варят във около 300 мл вода до омекване. Ако ще ползвате водата за крема в нея може да се добави захарта още в началото.
След сваряване парчетата праскова се отцеждат. В блендер се слага 250 мл мляко/или водата, в която са се варили прасковите/ и парчетата праскови и захарта.
Разбива се, до получаването на еднородна смес. Тази смес се излива в тенджерка и се изчаква да заври.
Нишестето се разбива в малко вода, като по желание се добавя пчелен прашец 1 с.л.
Имайте предвид, че пчелния прашец допълнително ще уплътни оранжевия цвят и има брашнен вкус, който ще създаде допълнителна текстура на крема.
Така разбитото нишесте се добавя към врящия плодов нектар и огънят се намалява до едва забележимо къкрене.
При непрекъснато бъркане плодовият крем се вари още 5-10 минути.
Разлива се в купички или чаши и се хапва с настроение лек млечен крем с праскови.
Вижте още колко калории има в прасковите, както и защо е толкова полезно да ядем праскови.