Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов крем»Лек крем с праскови и пчелен прашец

Лек крем с праскови и пчелен прашец

НевянаНевяна
Новак
152
Лек крем с праскови и пчелен прашец3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Прасковите са много полезни...особено ако са приготвени на нещо сладко и вкусно като този лек млечен крем с праскови"

Необходими Продукти

  • праскови - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл или водата за варене на праскови
  • захар - 3 с.л. или на вкус или подсладител
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • пчелен прашец - 1 с.л. /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените праскови се нарязват на малки парчета и се варят във около 300 мл вода до омекване. Ако ще ползвате водата за крема в нея може да се добави захарта още в началото.

След сваряване парчетата праскова се отцеждат. В блендер се слага 250 мл мляко/или водата, в която са се варили прасковите/ и парчетата праскови и захарта.

Разбива се, до получаването на еднородна смес. Тази смес се излива в тенджерка и се изчаква да заври.

Нишестето се разбива в малко вода, като по желание се добавя пчелен прашец 1 с.л.

Имайте предвид, че пчелния прашец допълнително ще уплътни оранжевия цвят и има брашнен вкус, който ще създаде допълнителна текстура на крема.

Така разбитото нишесте се добавя към врящия плодов нектар и огънят се намалява до едва забележимо къкрене.

При непрекъснато бъркане плодовият крем се вари още 5-10 минути.

Разлива се в купички или чаши и се хапва с настроение лек млечен крем с праскови.

Вижте още колко калории има в прасковите, както и защо е толкова полезно да ядем праскови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: