Начин на приготвяне
Лукът се нарязват на дребно и се запържва за малко в тенджерата в предварително загрятото олио, картофите се нарязват на кубчета и се добавят към лука.
Задушават се за малко под капак, а когато са почти омекнали, се добавя и каймата, като се раздробява на малки парчета, добавят се подправките (на вкус).
Запържват се за кратко и се покриват с малко водичка, най-много един пръст над картофите и каймата.
Когато картофите са напълно омекнали (би трябвало и водата да се е изпарила), се прехвърля в тавичка.
В купа се разбиват яйцата и киселото мляко, залива се със сместа и се слага във фурната, запича се до златисто.
По желание обикновена мусака се сервира с кисело мляко.
Да ви е сладко с моята мусака!
Вижте как се прави пухкава заливка за мусака, както и колко е времето за печене на мусака.