Начин на приготвяне
Запържваме каймата, след което последователно добавяме нарязаната на ситно глава лук, доматеното пюре, нарязаните на ситно домати и моркови.
Когато се поизпари водата добавяме червения, черния пипер и сол. Махаме от котлона
Докато става сместа, можете да обелите, измиете и нарежете картофите на ситно.
В тавичката за печене слагаме картофите и сместа с каймата. Доливаме 300 мл топла вода и разбъркваме.
Печем на 180-200 C около 50 мин. Когато придобие запечен вид се поставя заливката за мусаката.
Заливката се прави от сос, приготвен от киселото мляко, брашното, кашкавала и яйцата. Добавяме сол на вкус.
Накрая слагате отново мусаката за 15-20 минути да се запече заливката.
Коментари