Червено кадифе с ягоди

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Червено кадифе с ягоди
Снимка: Мина Димитрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Червено кадифе с ягоди много по-добро отколкото обикновена торта Червено кадифе"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 250 г
  • краве масло - 100 г
  • олио - 100 мл
  • брашно - 300 г
  • натурално какао - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • айрян - 250 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • сладкарска боя - червена
  • ванилова захар - 1 пак.
  • За крема
  • крема сирене - 500 г натурално
  • краве масло - 120 г
  • пудра захар - 180 г
  • сметана - 3 с.л. сладкарска течна
  • ванилова захар - 1 пак.
  • За украса
  • ягоди - 300 г
  • захарен сироп - 2 с.л. захар с 6 с.л. вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбивате мекото масло със захарта на пухкав крем.

Прибавят се яйцата и се разбърква до еднородна смес.

Прибавя се какаото, ванилията и сладкарската боя.

Пресяваме брашното и го добавяме.

Содата гасим с оцета и прибавяме в айряна. След това го прибавяме към тестото.

След като е разбъркано до хомогенна смес, разделяме тестото на 3 равни части.

Изпичат се блатове в кръгла тавичка, застлана с хартия за печене, по отделно на 180 °C за около 25 минути.

След изпичане, се оставя блатът за десетина минути да изстине във формата и след това извадете и оставете да доизстине върху решетка.

Така се продължава и с останалите два блата.

Докато се чакат напълно да изстинат блатовете, се приготвя кремът за торта. В голяма купа се поставя крема сиренето и краве маслото, което е на стайна температура.

Разбиват се с пудрата захар до еднородна смес. Прибавя се ванилията и отново се разбива до еднородна смес.

Ягодите се измиват и подсушават. Заделят се няколко ягоди за украса. Останалите се нарязват на парченца.

В поднос за торта се поставя първият блат на тортата. Намазва се с 1/2 от крема само отгоре върху блата и се подреждат половината от нарязаните ягоди.

Поставя се вторият блат и отново крем, останалите нарязани ягоди и последният блат.

Захарта и водата за захарния сироп се поставят в съд на котлона и оставят до извиране на половината от течността.

След това червеното кадифе се сиропира със захарният сироп, след като е вече охладен и отгоре на разкошната сметанова торта се подреждат пресните цели ягоди.

Вижте още сладката история на торта Червено кадифе или опитайте и другите ни рецепти за червено кадифе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: