Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Червено кадифе

Сладкиш Червено кадифе

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878233021
Сладкиш Червено кадифе
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8-10
"Кадифен вкус и неустоим аромат - това са две основателни причини да захвърлите диетата с кеф"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • черен шоколад - 100 г
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • пудра захар - ванилова
  • червено цвекло - 1 средно голяма глава
  • ябълки - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Да, правилно сте прочели... ще използваме червено цвекло... и ще останете възхитени от вкуса.... За целта, сваряваме цвеклото, оставяме да изстине и пасираме.

Яйцата и захарта се разбиват на пухкав крем. Шоколадът се разтопява на водна баня, оставя се да се охлади (за да не сварим яйцата) и се добавя на тънка струйка при постоянно бъркане към яйчената смес. Прибавяме олиото и пасираното цвекло.

Брашното се пресява с бакпулвера, добавят се ванилията и какаото. Добавяме към яйчената смес и внимателно разбъркваме. Избираме тавичка с диаметър 24-26 см и падащ борд, застиламе с хартия за печене, предварително намазнена. Изсипваме сместа и заглаждаме.

Ябълките обелваме, почистваме от семките с онзи уред за търбушене на пипер и режем на рингове с дебелина около 0. 5 см. Подреждаме върху сместа, като леко притискаме, така че леко да потънат и малко от сместа да излезе от вътрешното кръгче.

* Ако нямате под ръка ябълки, можете да пропуснете или да ползвате круши, например, би станало интересно, ако ги подредите като ветрило.

Слагаме сладкиша да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30 мин. След като е готов, поръсваме с пудра захар.....и нетърпеливо чакаме да изстине, за да си отрежем едно тъъънко парченце и да се уверим, че това непривично за сладкиш червено цвекло, наистина не се усеща, а вкусът е толкова кадифен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: