Начин на приготвяне
1. Пускаме фурната на 175 градуса да загрява.
2 .В купа слагаме брашното, какаото, содата и солта. Разбъркваме много добре и оставяме настрани.
3. В друга купа слагаме маслото и захарта и разбиваме с миксер около три минути. Добавяме първо 1 яйце и разбиваме добре. После добавяме и другото и пак разбиваме добре с миксер. Трябва сместа да е гладка и хомогенна. Добавяме олиото, оцета, ванилията, мътеницата и разбъркваме добре с шпатула.
4. Добавяме по малка част от сухите продукти и разбъркваме с шпатулата. Така, докато сместа от сухите продукти не се изчерпа. Накрая слагаме червената растителна боичка. Аз лично съм използвала течна и съм сложила 6 капки.
5. Разделяме сместа в две и подготвяме 20 см тавички, намазани с олио и поръсени с брашно. На дъното слагаме хартия за печене.
6. Печем 35-40 минути, докато клечката за зъби от центъра не излезне суха. След това слагаме другата част от сместа да се пече и тя за около 35-40 минутки на фурна. Когато са готови блатовете стават високи и равни.
7. Чакаме да се изстудят първо във формата им малко и тогава я махаме и ги оставяме напълно да се изстудят без формата.
8. Слагаме в купа крема сиренето, пудрата захар и ванилията. Започваме да разбъркваме с миксер. В друга купа слагаме готварската сметана и разбиваме, докато не стане много гъст. След това е готов, за да го смесим при крема сиренето.
9. Режем тънка част от върха на блатовете и ги трошим в купичка на малки парченца.
10. Слагаме единия блат торта и го мажем добре с крем. После втория и го мажем добре и него. След това слагаме останалия крем отстрани.
Начупените парченца от блата поръсваме хубаво по Червеното кадифе и по страните на тортата, като си помагаме с ръце.
11. Слагаме в хладилник за минимум 3-4 часа и е готова.
Тази торта Червено Кадифе става ефирна и подходяща за празник или просто да зарадвате семейството :)
Добър апетит!
Коментари