Начин на приготвяне
Първо си приготвяме фреш от портокал около 400 мл в голяма купа, след което започваме да правим маскарпоне крема за тортата.
В друга купа добавяме маскарпонето, крема сиренето, заквасената сметана и захарта и разбиваме с миксер (около 10 минути), докато стане на пухкав крем.
Нарязваме на дребно около 300 г ягоди и ги прибавяме към разбития крем заедно с пакетчето ванилия, разбиваме около 1 минута.
Във форма за печене (кръгла 26 см) нареждаме бишкоти, предварително потопени в портокаловия фреш, след което добавяме 1/2 от крема, след което отново нареждаме бишкоти потопени във фреш от портокал и накрая добавяме останала част от крема.
Украсяваме сочната бишкотена торта с останалите ягоди и шоколадови пръчици.
Оставяме торта Ягодова усмивка в хладилник поне 6 часа.
Вижте още как да си направите домашни бишкоти и още изкустелни предложения за торта Шарлота.