Торта Ягодова усмивка

редакция:
Denitsa GeorgievaDenitsa Georgieva
Чирак
1415428
Торта Ягодова усмивка
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Торта Ягодова усмивка е перфектната комбинация между бишкота, ягоди и сметана."

Необходими Продукти

  • ягоди - 500 г
  • маскарпоне - 500 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • крема сирене - 200 г
  • захар - 250 г
  • бишкоти - 400 г
  • фреш портокал - 400 мл
  • портокал - 1 бр.(за настъргване)
  • ванилова захар - 1 бр. (0.01 г)
  • шоколадови пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме фреш от портокал около 400 мл в голяма купа, след което започваме да правим маскарпоне крема за тортата.

В друга купа добавяме маскарпонето, крема сиренето, заквасената сметана и захарта и разбиваме с миксер (около 10 минути), докато стане на пухкав крем.

Нарязваме на дребно около 300 г ягоди и ги прибавяме към разбития крем заедно с пакетчето ванилия, разбиваме около 1 минута.

Във форма за печене (кръгла 26 см) нареждаме бишкоти, предварително потопени в портокаловия фреш, след което добавяме 1/2 от крема, след което отново нареждаме бишкоти потопени във фреш от портокал и накрая добавяме останала част от крема.

Украсяваме сочната бишкотена торта с останалите ягоди и шоколадови пръчици.

Оставяме торта Ягодова усмивка в хладилник поне 6 часа.

Вижте още как да си направите домашни бишкоти и още изкустелни предложения за торта Шарлота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: