Начин на приготвяне
Към бадемовото мляко прибавете 3 с.л. кленов сироп и разбъркайте добре. Разделете в две купички течността и към едната прибавете чията, а към другата - овесените ядки.
Поставете купичките в хладилник за поне 4 часа, а може и за една нощ.
Тиквата изпечете, добавете лъжицата кленов сироп и намачкайте с вилица. Орехите и сушените плодове нарежете на дребно.
В две чаши за сервиране започнете да подреждате пластовете, като започнете с купичката с овесените ядки.
Разпределете ги на дъното на двете чаши. След това разделете чията и я поставете.
Накрая поставете от тиквената смес.
Завършете здравословна закуска с тиква с орехови ядки и сушени плодове.
В сезона на тиквата опитайте непременно и рецептите ни за тиквен пай или нашата вкусна баница с тиква.