Начин на приготвяне
Нарежете месото на късчета и го сварете за около два часа в подсолена вода, в която сте прибавили черен пипер на зърна и две листчета дафинов лист.
Почистете жълтия фасул и го нарежете на парченца.
Нарежете моркова и лука на дребно.
Сложете нарязаните зеленчуци в тенджера и ги залейте с 500 мл вода.
Варете ги около 20 минути и прибавете нарязан на кубчета домат и олио.
В купичка сложете брашното и червения пипер и ги разбийте с малко студена вода.
Получената рядка кашичка изсипете във врящите зеленчуци.
Прибавете свареното телешко месо .
Прецедете бульон, в който сме варили месото, и го добавете към зеленчуците.
Подправете ястието със зеленчукова подправка, черен пипер, наситнен чесън и сол на вкус.
Захлупете под капак и варете още 20 минути.
Поднесете телешкото варено с жълт фасул поръсено с пресен магданоз.
Вижте още колко време се вари зелен фаул и правила за бланширане на зелен фасул.