Начин на приготвяне
В купа разбийте омекналото краве масло заедно с пудрата захар на пухкав крем. При непрекъснато разбиване едно по едно прибавете жълтъците на яйцата.
В отделна купа смесете сухите съставки: бадемово брашно, настърган тъмен шоколад, какао, нишесте, бакпулвер, настъргана портокалова кора и ванилия.
Размесете ги хубаво, след което на порции прехвърлете към разбитата смес. Бъркайте, докато се обединят съставките.
Разбйте белтъците с щипка сол до твърди връхчета. Прехвърлете ги към останалите продукти и вниматено с въртеливи движения на шпатулата разбъркайте отново.
Готовата смес прехвърлете във форма за торта с подвижен борд и покрито дъно с хартия за печене.
Сложете шоко тортата в предварително загрята на 170 °C фурна и печете около 50 минути или до готовност.
Готовата италианска торта Капрезе поръсете с пудра захар.
Вижте още вкусни идеи за италиански сладкиши или опитайте нашия вкусен сладкиш Негърче.