Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Лесна италианска торта Капрезе

Лесна италианска торта Капрезе

Лесна италианска торта Капрезе
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Италианска торта Капрезе, която бихме поднесли с топка сладко маскарпоне"

Необходими Продукти

  • краве масло - 170 г
  • пудра захар - 170 г
  • яйца - 5 бр.
  • сол - 1 щипка
  • бадемово брашно - 170 г
  • тъмен шоколад - 170 г 50%
  • какао - 14 г
  • нишесте - 40 г
  • бакпулвер - 5 г
  • портокалова кора - 1 ч.л. настъргана
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте омекналото краве масло заедно с пудрата захар на пухкав крем. При непрекъснато разбиване едно по едно прибавете жълтъците на яйцата.

В отделна купа смесете сухите съставки: бадемово брашно, настърган тъмен шоколад, какао, нишесте, бакпулвер, настъргана портокалова кора и ванилия.

Размесете ги хубаво, след което на порции прехвърлете към разбитата смес. Бъркайте, докато се обединят съставките.

Разбйте белтъците с щипка сол до твърди връхчета. Прехвърлете ги към останалите продукти и вниматено с въртеливи движения на шпатулата разбъркайте отново.

Готовата смес прехвърлете във форма за торта с подвижен борд и покрито дъно с хартия за печене.

Сложете шоко тортата в предварително загрята на 170 °C фурна и печете около 50 минути или до готовност.

Готовата италианска торта Капрезе поръсете с пудра захар.

Вижте още вкусни идеи за италиански сладкиши или опитайте нашия вкусен сладкиш Негърче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: