Торта Капрезе

ВикторияВиктория
Новак
411
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"В сърцето ни има специално място за тази великолепна торта Капрезе"

Необходими Продукти

  • бадеми - 150 г
  • масло - 125 г меко
  • яйца - 3
  • захар - 100 г
  • шоколад - 150 г черен
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бадемите с 1/2 от захарта в блендер и добавете към тях бакпулвера.

Отделно разбийте мекото масло с останалата захар на пухкав крем и объркайте със смлените бадеми.

Разбийте белтъците на яйцата със щипката сол на гъст сняг.

На водна баня разтопете шоколада и към него прибавете бадемовата смес, жълтъците, добре объркайте и най-накрая объркайте всичко с белтъците внимателно.

Сипете сместа в леко подмазнена тавичка за хартия за печене и пъхнете тортата да се изпече в умерено загряна на 180 градуса фурна за около 40 минути.

По желание може да поднесете торта Капрезе, поръсена с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: