Начин на приготвяне
Разтопете 100 г шоколад заедно с маслото и оставете сместа да се охлади.
Разбийте яйцата със захарта.
В купа смесете брашното, какаото, нарязания на парченца останал шоколад и смлените ядки, прибавете яйцата, ваниловата захар и шоколадовата смес и разбъркайте.
Във форма (20×20) поставете хартия за печене, намажете с масло и изсипете полученото тесто.
Печете шоко сладкиша във фурна на 180°С фурна за около 20 минути.
За крема разбъркайте жълтъци със захарта и загрейте на водна баня.
Бъркайте, докато се сгъстят, прибавете виното и оставете сместа да се охлади. След това добавете маскарпонето (на стайна температура) и разбийте до пухкав крем.
Нарежете блата на панджиалото на квадрати, сложете крема и отгоре 1-2 ч.л. боровинково сладко.
Рецептата за панджиало с маскарпоне и сладко от боровинки е адаптирана от блога Ябълка с канела.
Вижте също какво е Дзукото. Ако сте гладни за още италиански сладкиши, то тази торта Капрезе трябва да задоволи каприза ви.