Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Панджиало с маскарпоне и сладко от боровинки

Панджиало с маскарпоне и сладко от боровинки

редакция:
JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5497k2k1
Панджиало с маскарпоне и сладко от боровинки
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Панджиало с маскарпоне и сладко от боровинки е десертът, за който си мечтаете тайно цяла седмица."

Необходими Продукти

  • краве масло - 100 г
  • тъмен шоколад - 130 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 70 г
  • какао - 1 с.л.
  • ядки - 50 г смлени (лешници, орехи и бадеми)
  • ванилова захар - 10 г
  • за крема
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 70 г
  • маскарпоне - 500 г
  • вино марсала - 2 с.л.
  • сладко от боровинки - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете 100 г шоколад заедно с маслото и оставете сместа да се охлади.

Разбийте яйцата със захарта.

В купа смесете брашното, какаото, нарязания на парченца останал шоколад и смлените ядки, прибавете яйцата, ваниловата захар и шоколадовата смес и разбъркайте.

Във форма (20×20) поставете хартия за печене, намажете с масло и изсипете полученото тесто.

Печете шоко сладкиша във фурна на 180°С фурна за около 20 минути.

За крема разбъркайте жълтъци със захарта и загрейте на водна баня.

Бъркайте, докато се сгъстят, прибавете виното и оставете сместа да се охлади. След това добавете маскарпонето (на стайна температура) и разбийте до пухкав крем.

Нарежете блата на панджиалото на квадрати, сложете крема и отгоре 1-2 ч.л. боровинково сладко.

Рецептата за панджиало с маскарпоне и сладко от боровинки е адаптирана от блога Ябълка с канела.

Вижте също какво е Дзукото. Ако сте гладни за още италиански сладкиши, то тази торта Капрезе трябва да задоволи каприза ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: