Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Крехко свинско с картофки на фурна

Крехко свинско с картофки на фурна

Нашата КухняНашата Кухня
Новак
1316030
Крехко свинско с картофки на фурна
Снимка: Нашата Кухня
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Свинско с картофи - кой не го обича! Това е класика, приготвена по най-вкусния начин!"

Необходими Продукти

  • свински бут - 1 бр.
  • картофи - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • скилидки чесън - 5 бр.
  • олио/зехтин
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • пушен червен пипер - 2 ч.л.
  • сминдух - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Свинско с картофи - кой не го обича! Това е класика, приготвена по най-вкусния начин!

Обелваме и измиваме картофите и моркова.

Режем картофите на дебели лентички и ги подреждаме в съда за печене. Той може да бъде гювеч, тенджера или тава. Моркова и лука също нарязваме на по-големи парчета и ги добавяме към картофите, като разделяме отделните парчета лук, добавяйки ги в съда.

Разбъркваме зеленчуците и продължаваме към подправките за месото. В отделна купичка семсваме всички подправки и ги разбъркваме.

Поръсваме местото с микса от подправки, така че да е покрито от всички страни. Ако ви останат от подправките, може да ги изсипете при зеленчуците. Добавяте им олио и ги разбърквате.

В средата на съда правим легълце за месото, като оставяме малко картофки на дъното, върху, които поставяме месото. Наместваме го в зеленчуците, добавяме скилидките чесън около/под него и сме готови за фурната. Добавяме малко червен вино или бира, за страхотен аромат на картофите и свинското в гювеча.

Печем на 160 градуса, минимум 3 часа. За по-добър резултат, можете да печете свинското на по-ниска температура (140 градуса) по-дълго време (5-7 часа).

Приготвен по този начин, свинският бут става много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: