Начин на приготвяне
Свинско с картофи - кой не го обича! Това е класика, приготвена по най-вкусния начин!
Обелваме и измиваме картофите и моркова.
Режем картофите на дебели лентички и ги подреждаме в съда за печене. Той може да бъде гювеч, тенджера или тава. Моркова и лука също нарязваме на по-големи парчета и ги добавяме към картофите, като разделяме отделните парчета лук, добавяйки ги в съда.
Разбъркваме зеленчуците и продължаваме към подправките за месото. В отделна купичка семсваме всички подправки и ги разбъркваме.
Поръсваме местото с микса от подправки, така че да е покрито от всички страни. Ако ви останат от подправките, може да ги изсипете при зеленчуците. Добавяте им олио и ги разбърквате.
В средата на съда правим легълце за месото, като оставяме малко картофки на дъното, върху, които поставяме месото. Наместваме го в зеленчуците, добавяме скилидките чесън около/под него и сме готови за фурната. Добавяме малко червен вино или бира, за страхотен аромат на картофите и свинското в гювеча.
Печем на 160 градуса, минимум 3 часа. За по-добър резултат, можете да печете свинското на по-ниска температура (140 градуса) по-дълго време (5-7 часа).
Приготвен по този начин, свинският бут става много вкусен.