Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Крехко свинско с праз на тиган

Крехко свинско с праз на тиган

Крехко свинско с праз на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Бирата прави това свинско с праз още по-вкусно. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • праз - 2 бр
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • люти чушки - 1 бр. по желание
  • тъмна бира - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го запържете в тенджера под налягане за няколко минути, колкото да промени цвета си.

Налейте бирата и посолете. Затворете тенджерата и варете за 10 минути.

Измийте праза и нарежете на колелца.

Загрейте тиган и добавете месото с малкото бульон, който е останал. Изчакайте да се изпари.

Добавете малко мазнина и праза.

Пържете до готовност свинския кебап, като малко преди да изключите, сложите подправките и лютата чушка към крехко свинско с праз на тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Чудесна идея, благодаря!
03.06.2021 22:30