Начин на приготвяне
Добавяте обелените банани, яйцата, скира (или киселото мляко) и содата в блендер. Разбивате всичко до получаване на гладка и хомогенна смес. Ако нямате блендер, можете да разбиете съставките и на ръка, но с блендер процесът е значително по-бърз и лесен.
Загрейте тигана на слаб огън (например, на степен 4 от 9), за да избегнете риска палачинките да изгорят отвън, докато останат сурови отвътре. След като тиганът е добре загрят, намажете го с масло. С помощта на черпак изсипете от сместа в тигана, оформяйки диетични палачинки. Гответе ги както обикновено, като внимавате за равномерно изпичане.
От тази рецепта се получават около 10-11 бананови палачинки.
Гарнирайте по ваш вкус и се насладете! Да ви е сладко!
Вижте още съвети как се правят идеални палачинки, за да станат и вашите здравословни бананови палачинки перфектни.