Начин на приготвяне
Парчето месо измиваме и подсушаваме. Осоляваме със солта и натриваме с микс пипера.
Мариноваме месото със сместа от меда, горчицата, унисоса, пушения червен пипер и прибираме в хладилник за една нощ.
В елипсовиден глинен съд наливаме растителна мазнина на дъното и разпределяме част от зелените подправки, слагаме маринования свински котлет
Подреждаме отстрани главите лук, чесън, гъби и резена лимон, отгоре отново от зелените билки . Поливаме с бирата, покриваме с капака и мятаме гювеча в студена фурна.
Печем в началото около час на висока температура 200 градуса, после намаляме на средна степен 160 градуса. Печем около 2 часа и половина, махаме капака на гювеча и запичаме месото до приятен загар.
Оставяме месото да почине за 10 минути и режем на филии около костта,
Поднасяме свинския котлет в гювеч със подходяща гарнитура като картофи соте, печени зеленчуци, карамелизиран лук. Можете да залеете месото и с класическия грейви сос за печени меса.