Свински пържолки в гювеч

Shteriu DjarovShteriu Djarov
Новак
2822436
Свински пържолки в гювеч
Снимка: Shteriu Djarov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8
"Свински пържоли, задушени в гювеч, по вкуса на всеки нашенец"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 2 кг или др. вид свинско
  • гъби - 500 г
  • вино - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • ориз - 1 ч.ч.
  • царевица - 1 консерва
  • брашно - за панировка и две лъжици за сос
  • зелена салата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На 01.05 правим 19 години брак. И понеже съм на работа, решихме днес да хапнем нещо лесно.

За пържолите 2 кила плешка, половин кило гъби, пресен чесън, сол, черен пипер, вино, олио и 2 лъжици брашно.

Нарязваме плешката по осмотрение, осоляване и черен пипер, да почине малко около 30 минути.

В тиган загряваме олио и парчетата от плешката, предварително овални, в брашно, се запечатват. В гювеч редим пържолки и предварително малко запържени гъби - така, докато се напълни гювечът или свърши месото.

В олиото от запечатаното месо се слагат две-три лъжици брашно и се добавя около 200 мл вино. Разрежда се до редичък Бешамел с вино. Сипва се върху свинското в гювеча.

Затваря се капака и на 200 °C около 2 - 2.30 часа.

За ориза 1 чаена чаша ориз 3 чаши вода, сол, черен пипер, олио и като заври - така около 10 - 13 минути на слаб огън.

След това остава под капак, без да се отваря около 15 минути. В дълбок тиган консерва царевица и грах се затоплят в олио, добавя се оризът и се бърка малко.

Зелената салата е цветно допълнение към рецептата за свински пържолки в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: