Ароматен свински гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Ароматен свински гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
22/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Един гювеч, в който ще се влюбите още преди да го опитате - толкова ароматен е"

Необходими Продукти

  • свинско рагу - 500г
  • картофи - 6 - 7 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • зеленчуци - микс от замразени (зелен боб, карфиол, брюкселско зеле, бамя, червена чушка)
  • сол
  • олио
  • кайенски пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • бира - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското рагу се запържва за кратко в сгорещено олио.

Поръсва се със сол и черен пипер и се слага в гювеч с обелените и нарязани на едро картофи. В гювеча се слагат почистените и нарязани моркови и лук.

Отгоре се разпределят замразените зеленчуци. Към ястието се прибавя сол на вкус, черен пипер, кайенски пипер и сух риган.

Мазнината от запърженото месо се излива заедно с бирата върху останалите продукти. Гювечът се похлупва и се слага във студена фурна.

Отначало се пече на 220 градуса за около 30 минути. След това температурата се намалява на 180 градуса и печенето продължава до готовност на месото.

След като се извади от фурната може да се поръси с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: