Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлет с гремолата

Свински котлет с гремолата

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Свински котлет с гремолата
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Сами се сещате, че свински котлет с гремолата са идеалната вечеря за вашите гости"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 3 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • картофи - 600 г
  • печурки - 500 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За гремолата
  • магданоз - половин връзка
  • копър - половин връзка
  • чесън - 1 глава
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се подправят със сол и черен пипер и се нареждат в тава.

Картофите и гъбите се измиват и нарязват на едро без да се белят и се слагат при котлетите.

Всичко се залива с вино и олио и се запича до готовност.

Приготвяне на гремолата:

Зелените подправки се нарязват на ситно, смесват се с кората и сока от лимона.

Готовите котлети се поръсват с гремолата и се сервират с изпечените гъби и картофи.

Сами се сещате, че свински котлет с гремолата са идеалната вечеря за вашите гости :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: