Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети Болонезе по оригинална италианска рецепта

Спагети Болонезе по оригинална италианска рецепта

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
2322958
Спагети Болонезе по оригинална италианска рецепта4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
17 мин.
Порции
6
"Спагети Болонезе по оригинална италианска рецепта, която ще ви пренесе в любимата Италия."

Необходими Продукти

  • лук - 150 г
  • моркови - 100 г
  • селъри - 100 г
  • кайма смес - 450 г
  • зехтин
  • доматен сос - 500 мл.
  • спагети - 80 г за 1 порция
  • пармезан - 50 г
  • масло - 10 г
  • дафинов лист - 3 листа
  • сол
  • черен пипер
  • прясно мляко - 50 мл
  • босилек - 3 - 4 листа
  • червено вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагети Болонезе по оригинална италианска рецепта, която ще ви пренесе в любимата Италия.

Нарежете лука, морковите и селърито на ситно. Загрейте зехтина в дълбок тиган или тенджера и задушете зеленчуците на умерен огън за 4-5 минути, докато омекнат.

Прибавете каймата към зеленчуците и запържете, като разбърквате, докато стане златиста и се раздроби напълно.

Налейте червеното вино и гответе 3-4 минути, докато алкохолът се изпари.

Налейте доматения сос и добавете дафиновите листа. Намалете огъня на слаб, оставете соса да къкри около 2 час, като разбърквате от време на време.

Когато сосът за спагети е готов, добавете прясното мляко, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.

Сварете спагетите в подсолена вода според указанията на опаковката (обикновено 8-10 минути). След сваряване ги отцедете, но запазете малко от водата за евентуално разреждане на соса.

Сложете спагетите в тиган, добавете 3-4 хубави лъжици от соса, 1 черпак от водата, в която е вряла пастата, масло и пармезан, разбърквайте докато вода не се изпари.

В чиния поставете сварените спагети, залейте ги обилно със сос Болонезе и поръсете с люспи пармезан. Украсете с листенце босилек.

Пастата Болонезе става много вкусна, когато се приготвя по тази италианска рецепта. Опитайте!

Да ви е сладко :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: