Начин на приготвяне
Първо се приготвя сосът Болонезе. За целта лукът и морковът се нарязват на малки кубчета и се запържват в сгорещеното олио, заедно със счукания чесън. Щом омекнат, се добавя каймата и се разбърква, докато и тя се позлати и стане на трохи.
След това добавете доматите от консервата заедно с техния сок и червеното вино. Подправете соса със сол, пипер, канела и риган. Оставете да къкри на тих огън за около 40 минути или до изпаряването на излишната течност. Започнете да подреждате корите на дъното на подхдояща тава. Залейте първия пласт със сос, следва още един пласт и пак сос Болонезе.
Повтаряйте процедурата до изчерпване на количествата, като трябва да завършите с кори. Залейте готовата лазаня със сос Бешамел. Пригответе го, като запържите брашното в разтопеното масло за 1 минутка. След това при непрекъснато бъркане прибавете млякото и оставете да къкри на тих огън до сгъстяване. Овкусете го със сол и бял пипер.
Залейте лазанята и я поставете в загрята на 180 градуса фурна. Печете около 40 минути. Малко преди да е готова, поръсете лазанята с настърган кашкавал, върнете във фурната докато се запече.
Коментари