Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Патладжани по провансалски

Патладжани по провансалски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Патладжани по провансалски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжани - 600 г
  • свинско месо - 600 г
  • домати - 5 - 6 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 - 2 глави
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парченца и го запържете с лука. Посолете със сол и червен пипер, налейте малко вода и задушете в затворен съд, докато омекне месото.

Задушаването трябва да става на тих огън. Нарежете на кубчета обелените патладжани, посолете и след 30 минути ги измийте от горчилката. Прибавете ги към омекналото месо.

Когато ястието е почти готово, добавете нарязаните на парченца домати. Накрая сложете и брашното, размито в малко вода. Поднесете ястието с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: