Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Панирана бяла риба със сос тартар

Панирана бяла риба със сос тартар

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Панирана бяла риба със сос тартар
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Поднасяме панирана бяла риба със сос тартар с лимон и пържени френски картофки. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • филе от бяла риба - 700 г аржентински хек, треска или др.
  • сол
  • черен пипер - за поръсване
  • брашно - за овалване
  • за панировката
  • бира - 350 мл.
  • брашно - 130 г
  • нишесте - 130 г натурално
  • белтък - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • за сос тартар
  • жълтъци - 3 бр.
  • олио - 60 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • сос уочестър - 1 ч.л.
  • копър - 1 с.л., връхчета
  • кисели краставички - 2 бр.
  • каперси - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с рибата, като нарязваме филетата на подходящи парчета и овкусяваме със сол и черен пипер от всички страни. Оставяме настрани да се овкуси добре.

През това време приготвяме сос тартар, като, първо, ще си направим домашната майонеза: разбиваме с пасатора 3 жълтъка с 1 с.л. оцет, 1 с.л. горчица и постепенно добавяме олиото при непрекъснато разбиване с пасатора на високи обороти.

Овкусяваме със сол и черен пипер, добавяме към майонезата 1 ч.л. сос Уочестър, ситно нарязаните кисели краставички, каперси и връхчета копър (може и сушен). Оставяме соса в хладилник, за да се охлади.

За панировката смесваме сухите съставки в купа, добавяме белтъка и бирата и разбъркваме.

Първо, овалваме леко всяко парче риба в брашно, изтупваме хубаво и след това потапяме в панировката.

Пържим панираната риба за няколко минути в добре загрято олио, като обръщаме. Изцеждаме върху кухненска хартия и сервираме с тартара.

Поднасяме панирана бяла риба със сос тартар с лимон и пържени френски картофки.

Добър апетит!

Вижте също и коя е подходящата за паниране риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: