Начин на приготвяне
Започваме с рибата, като нарязваме филетата на подходящи парчета и овкусяваме със сол и черен пипер от всички страни. Оставяме настрани да се овкуси добре.
През това време приготвяме сос тартар, като, първо, ще си направим домашната майонеза: разбиваме с пасатора 3 жълтъка с 1 с.л. оцет, 1 с.л. горчица и постепенно добавяме олиото при непрекъснато разбиване с пасатора на високи обороти.
Овкусяваме със сол и черен пипер, добавяме към майонезата 1 ч.л. сос Уочестър, ситно нарязаните кисели краставички, каперси и връхчета копър (може и сушен). Оставяме соса в хладилник, за да се охлади.
За панировката смесваме сухите съставки в купа, добавяме белтъка и бирата и разбъркваме.
Първо, овалваме леко всяко парче риба в брашно, изтупваме хубаво и след това потапяме в панировката.
Пържим панираната риба за няколко минути в добре загрято олио, като обръщаме. Изцеждаме върху кухненска хартия и сервираме с тартара.
Поднасяме панирана бяла риба със сос тартар с лимон и пържени френски картофки.
Добър апетит!
Вижте също и коя е подходящата за паниране риба.