Начин на приготвяне
Рибата се нарязва на парчета, като от филе се получават по 3 парчета. В дълбока чиния се слага брашното. В друга дълбока чиния се разбиват яйцата. В трета дълбока чиния се слага галетата. Подреждат се една до друга в този ред.
Рибата се подготвя за пържене, първо едната и после другата. Парче риба се овалва в брашно. Потапя се в яйцата. Овалва се в галета. Поставя се на дъска. Това се повтаря с всички парчета риба.
Двата вида риба се нареждат на 2 отделни кухненски дъски. Разделят се, за да може да се консумира риба по желание.
В тиган се загрява олио. Рибата се първи от двете страни. Първо едната, после другата. Овкусява се със сол. Брюкселското зеле се измива и нарязва на две. Чесънът се обелва и нарязва на филийки.
В тиган се слага маслото да се разтопи. Добавя се брюкселското зеле.
Поставя се капак, за да се задуши. Разбърква се. Маха се капакът. Добавя се чесънът. Запържват се. Подправя се със сол.