Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Прасенца в одеало (Pigs in a blanket)

Прасенца в одеало (Pigs in a blanket)

Прасенца в одеало (Pigs in a blanket)
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Прасенца в одеяла са част коледната вечеря в Обединеното кралство и се състоят от колбаси, увити в ивици бекон."

Необходими Продукти

  • наденички - 12 бр.
  • пушен бекон - на тънки слайсове
  • За глазурата
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасенца в одеяло (pigs in a blanket) са част коледната вечеря в Обединеното кралство и се състоят от колбаси, увити в ивици бекон. Могат да се приготвят с почти всеки колбас, но в оригиналната рецепта се използват чиполати.

В Съединените щати също приготвят прасенца в одеало, но се използват малки хот-дог наденички, завити в тесто. А ето и как да приготвите това вкусно предястие:

Поставете меда, горчицата и лимоновия сок в малка купа, разбъркайте за да се комбинират, след което оставете настрана.

Поставете лента бекон върху дъска за рязане или в чиния и го увийте плътно около една наденичка. Увийте така всички колбаси, след което ги наредете в тава за печене. Сложете ги в предварително загрятата на 200 градуса фурна за 10 минути.

След това ги извадете и намажете отвсякъде с глазурата. Върнете ги във фурната за още 5-6 минути, докато станат златисти и лепкави печените наденички.

Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: