Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Калмари Прасенца с оризова плънка

Калмари Прасенца с оризова плънка

Калмари Прасенца с оризова плънка
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
12
"Много ефектно и много вкусно - оставяме ви насаме с тези великолепни калмари прасенца с оризова плънка"

Необходими Продукти

  • калмара - 12 бр.
  • глави лук - 2
  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркова - 3 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - 24 бр. на зърна
  • сол
  • черен пипер - смлян на вкус
  • чесън - няколко скилидки
  • зелени подправки - копър или магданоз по желание
  • сметана - 200 г
  • маслини - 12 бр. без костилки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и го варим в подсолена вода, докато омекне напълно.

Обелваме и нарязваме на ситно лука и морковите. Запържваме в малко растителна мазнина.

След като се запържат, добавяме при тях отцедения варен ориз и сметаната.

Овкусяваме със счукан чесън, пресни билки, които предварително сме нарязали на ситно, и сухите подправки.

Сваряваме калмарите в подсолена вода и ги почистете, след като се охладят.

Пълним калмарите с приготвената плънка и ги подреждаме в намазнена тава.

Запичаме за 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

След като ги извадим, украсяваме със зърна черен пипер на очи и от другите два калмари изрязваме от острата страна за ушички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: