Прасенца от яйца

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168755961k1
Прасенца от яйца
Снимка: Моника Иванова
1 / 3
28/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
16
"И запомнете, колкото и да са симпатични тези прасенца от яйца, те ще бъдат изядени без никаква жал от гладните ви гости"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • чушки - 3 бр. червени печени
  • майонеза - 2 с.л.
  • цедено кисело мляко - 2 с.л.
  • кренвирши - 1 бр.
  • черен пипер - 32 бр. зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата за около 10-12 минути. След като изстинат ги обелете внимателно, за да не се нарушава белтъка.

Готовите яйца разрежете на половина в широката част. Отстранете жълтъка и го изсипете в купа. Към него добавете малко сол на вкус, майонезата и цеденото кисело мляко. Разбъркайте добре до получаване на гладка смес.

Чушките нарежете на ситни кубченца, които добавете към жълтъците, разбъркайте добре, при нужда добавете още малко от майонезата, ако сместа ви се струва много гъста. След което с нея напълнете дупките на яйцата, като има лека подутина.

С помощта на нож с остър връх нарежете кренвирша на колелца и оформете ушите на прасето и неговата зурла.

Ноздрите направете с много тънка сламка или нещо подобно с дупка, за да се получи този ефект.

Оформете прасенца и завършете с черния пипер като очи. Невероятно ефектни пълнени яйца!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: