Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Здравословни гофрети без яйца и мляко

Здравословни гофрети без яйца и мляко

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Здравословни гофрети без яйца и мляко
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Здравословни гофрети без яйца и мляко - може да изядете 5 от тях"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 480 г бяло
  • чия - 60 г
  • вода - 180 мл
  • овесено мляко - 800 мл
  • олио - 50 мл + 50 мл. за намазване на гофретника
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чията се изсипва в купа и се залива с водата, разбърква се много добре и се оставя да се накисне за 20 мин при периодично разбъркване.

След като чията се е накиснала, се изсипва с водата в купа, в която ще се разбърква сместа за гофретите.

Прибавя се бялото лимецово брашно, овесеното мляко и олио 50 мл.

Разбърква се много добре с миксер на висока степен до получаване на хомогенна смес.

Гофретникът, в който ще се пече, се загрява много добре, след което се намазват двете части с олио.

Във всяко половина на гофретникът се изсипва по един черпак от сместа, като сместа се разстила много добре, за да се оформят гофретите при печене.

Преди изсипване на нова смес гофретникът се маже с олио, за да не залепне.

Здравословни гофрети без яйца и мляко се пекат до златисто, след което се съхраняват с купа без капак, за да не омекнат.

Вижте още как се правят белгийски гофрети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: