Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Сладки бутер охлювчета с домашен течен шоколад

Сладки бутер охлювчета с домашен течен шоколад

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2072k4293
Сладки бутер охлювчета с домашен течен шоколад
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Не се бяхме сещали, че можем да направим бутерки с любимия си домашен течен шоколад със сухо мляко...разкошно хрупкави са!"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 1 пакет охладено
  • сухо мляко - 250 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 100 г
  • какао на прах - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвяне на домашния течен шоколад. Изсипете сухото мляко в купа и добавете какаото.

Разбъркайте добре, за да се смесят. В тенджера изсипете водата, след което добавете захарта и сложете на котлона на средна степен. След като захарта се разтопи, добавете кравето масло и разбъркайте.

След като маслото се разтопи, махнете тенджерата от котлона и изсипете сместа от сухото мляко и какаото.

Бъркайте добре с телена бъркалка, до получаване на гладка консистенция.

След като шоколадът е готов, го покрийте с капак и оставете за час.

Вземете бутертестото и го разстелете. С точилка може да го притиснете леко. Нанесете домашния течен шоколад върху него, като не покривате краищата.

Навийте на руло и притеснете, за да се прилепи в края. С нож нарежете от рулото кръгчета с дебелина около 1 см.

Застелете тава с хартия за печене и наредете бутерките с разстояние едни от други.

Печете сладки бутерки с домашен течен шоколад на 180 °C за 20 мин или до златист загар.

Вижте също как да направите бутерки с форма на кроасан или вкусни бутер кифлички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: