Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Течен шоколад»Домашен течен шоколад с кокосово масло

Домашен течен шоколад с кокосово масло

Домашен течен шоколад с кокосово масло
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
11 мин.
Порции
2
"Този домашен течен шоколад е подходящ и за глазиране на много и различни кето сладкиши и торти"

Необходими Продукти

  • кокосово масло - 3 с.л.
  • кокосова сметана - 2 с.л.
  • черен шоколад - 200 г 100%
  • еритритол - 6 с.л.
  • слънчогледов лецитин - 1/4 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме кокосовото масло в подходяща купа и го разтопяваме на ниска температура.

След това прибавяме 2 с.л. кокосова сметана и разбъркваме добре.

Увеличаваме котлона до средна температура и добавяме черния шоколад с еритритола.

След като шоколадът се разтопи добре и се получи гладка и хомогенна смес, го махаме от котлона, добавяме слънчогледовия лецитин, канелата, ваниловата есенция и разбъркваме много добре.

Изсипваме шоколада в купички и го оставяме в хладилника за около 20 минути, за да се охлади и сгъсти.

По желание може да декорирате с парченца шоколад и ментови листа.

Този домашен течен шоколад е подходящ и за глазиране на много и различни кето сладкиши и торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: