Снежни курабиийки с локум

Снежни курабиийки с локум
Снимка: Виолета Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"Снежни курабийки с локум се топят в устата - направете си двойна доза - празници са!"

Необходими Продукти

  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • локум
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измерване с чаша 150 мл.

В купа прибавяме брашното, ванилията, олиото, маста и киселото мляко.

Замесваме меко и лепнещо тесто. Прибираме го за 30 мин в хладилник.

Нарязваме си локума на малки парченца.

От тестото се оформят топчета, колкото орех, и в средата им се слага локум.

Подреждаме локумките в тавичка, застлана с хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята фурна на 150°C за 25 минутки, но ги наблюдавайте все пак.

Докато са още горещи, курабиите се овалват в пудрата захар и са готови!

Снежни курабийки с локум се топят в устата - направете си двойна доза - празници са! :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: