Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава в четри супени лъжици зехтин.
Добавя се миксът от зеленчуци и половин кафена чашка вода.
Зеленчуците се овкусяват със сол и лъжица арабска подправка рас ел ханут. Задушават се, докато омекнат.
В малка тенджерка се слагат 250 мл вода, супена лъжица зехтин и малко куркума.
След като заври водата, към нея се прибавя 250 г кускус.
Съдът се дръпва от котлона, кускусът се разбърква с вилица и се захлупва с капак.
Оставя се така, да поеме водата и да набъбне - за около 10-15 минути.
Арабски кускус със зеленчуци се сервира в чиния, гарниран в средата със задушените зеленчуци.
Вижте още как се прави кускус, както и какво заменя кускуса в рецептите.