Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Арабски кускус със зеленчуци

Арабски кускус със зеленчуци

Арабски кускус със зеленчуци
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Арабски кускус със зеленчуци се сервира в чиния, гарниран в средата със задушените зеленчуци."

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • замразени зеленчуци - 200 г микс
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол
  • рас ел ханут - 1 с.л.
  • кускус - 250 г
  • куркума - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава в четри супени лъжици зехтин.

Добавя се миксът от зеленчуци и половин кафена чашка вода.

Зеленчуците се овкусяват със сол и лъжица арабска подправка рас ел ханут. Задушават се, докато омекнат.

В малка тенджерка се слагат 250 мл вода, супена лъжица зехтин и малко куркума.

След като заври водата, към нея се прибавя 250 г кускус.

Съдът се дръпва от котлона, кускусът се разбърква с вилица и се захлупва с капак.

Оставя се така, да поеме водата и да набъбне - за около 10-15 минути.

Арабски кускус със зеленчуци се сервира в чиния, гарниран в средата със задушените зеленчуци.

Вижте още как се прави кускус, както и какво заменя кускуса в рецептите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: