Снежни локумки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Снежни локумки
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
28/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
35
"Паднат ли температурите навън, време е за Снежни локумки"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • мая - 1/4 кубче
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • масло - 1/2 к.ч. разтопено
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - приблизително 500 г
  • пудра захар - за поръсване
  • локум - 2 кутийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа, в която ще замесваме тестото, наливаме леко затоплено прясно мляко (1 ч.ч.) и към него прибавяме яйце (1 бр.), мая прясна (1/4 кубче), бакпулвер (1 к.л.), сол (1 щипка), захар (2 с.л.) и разтопено охладено краве масло (1/2 к.ч.).

Слагаме и ванилия (1 бр.), разбъркваме и постепенно сипваме пресято брашно, да получим гладко, не лепнещо тесто. Намазваме тестото с олио и завиваме с полиетиленово фолио. Оставяме на стайна температура (на топло) за 30 минути.

Така тестото втасва и когато е готово, правим от него малки топчета като едри орехи.

Слагаме парче локум във всяко топче и подреждаме в тава, покрита с хартия за печене. Изпичаме локумките на 180 градуса предварително нагрята фурна до златисто.

Готовите локумки, преди да извадим от фурната, намазваме с четка с вода и оставяме за няколко секунди в горещата фурна да омекнат. Като са готови, слагаме върху скаричка да се охладят и поръсваме с цедка с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: