Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Слепени Сладки»Френски макарони с крем маскарпоне

Френски макарони с крем маскарпоне

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788825
Френски макарони с крем маскарпоне
Снимка: Evgenia
1 / 6
04/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Няма да се извиняваме, че за пореден път проваляме диета с тези съблазнителни френски макарони"

Необходими Продукти

  • бадемово брашно - 40 г
  • пудра захар - 65 г
  • какао - 1 ч.л.
  • кафява захар - 15 г
  • белтъци - 1 бр
  • За крема маскарпоне
  • маскарпоне - 100 г
  • течна сметана - 1 с.л.
  • течен шоколад - 1 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • есенция ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разкошни слепени сладки за вашето парти, рожден ден, гости и всички любими хора.

За направата на тези вкусни френски макарони, първо смесваме пудрата захар с бадемовото брашно.

Следва да ги смелим много добре в чопър до фин прах. След което ги пресяваме един-два пъти през сито, заедно с какаото за да няма бучки.

Разбиваме белтъка (който е със стайна температура) в суха купа с миксер, като за целувчен крем заедно със захарта.

Добавяме на два пъти сухите съставки към разбития със захарта белтък, като внимателно разбъркваме консистенцията до хомогенност.

Очертаваме върху хартия за печене кръгове с диаметър 3 см. Хартията е поставена, върху подходяща тава за печене.

Поставяме сместа за френските макарони в шприц и запълваме всеки очертан кръг със сместа за френски макарони.

Удряме няколко пъти тавата в подходяща, твърда повърхност, за да излезе въздуха от сладките.

Получените дупчици в макароните заглаждаме с шпатула. Оставяме да престоят в тавата, за два-три часа или едно денонощие, за да хване повърхността им коричка.

Изпичаме на 140 градуса, във фурна с вентилатор за около 10 минути при непрекъснато наблюдение. След като се изпекат, оставяме френските макарони да изстинат добре за да се отлепят по-лесно.

За направата на крема маскарпоне, разбиваме маскарпонето със сметаната, течния шоколад, пудрата захар и есенцията ром до хомогенна смес. Пълним шприц с крема и слепяме два по два макароните с него.

Да Ви е сладко с тези невероятни бадемови сладки! Пригответе и вие Френски макарони с крем маскарпоне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: