Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Локумки»Маслени и ронливи локумки

Маслени и ронливи локумки

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Маслени и ронливи локумки
Снимка: Дони Ники
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Маслени локумки, които обожаваме"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 10 г
  • пудра захар - 100 г
  • кисело мляко - 120 г
  • аромати - лимон, портокал по желание
  • краве масло - 300 г
  • Плънка
  • локум - 300 г
  • пудра захар - 50 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло се разбива с пудрата захар, добавя се киселото мляко, в което е разтворен бакпулверът, ароматите и накрая брашното.

Омесва се меко тесто, прибира се в хладилника за 30 минути.

Разточва се правоъгълна кора 2-3 мм и се режат ленти по 3 см с къдравия нож.

Всяко парче локум се увива 2-3 пъти.

Вторият вариант е, разточва се кора и се нарязва на 16 триъгълника, откъм широката част се слага по 1 парче локум и се навива като кифлички.

Пекат се масленките на 180 °C до розово.

Любимите локумки се поръсват се обилно с пудра захар.

Бон Апети с моите маслени и ронливи локумки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: