Торта с ром

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Торта с ром1 / 2
02/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Единственият приемлин начин да започваш деня си с ром е, ако си си отрязъл гоооолямо парче Торта с ром"

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 130 г
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 180 г
  • За крема
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • бадеми - 80 г белени
  • захар - 80 г
  • вода - 1 с.л.
  • кайсиево сладко - 1 с.л.
  • ром
  • За глазурата
  • вода - 10 с.л.
  • захар - 250 г
  • кайсиево сладко - 2 с.л.
  • ром - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Две яйца, захарта и шест жълтъка се разбиват много добре. След това с много внимателно разбъркване се прибавят по една лъжица от разбитите на сняг белтъци и по една лъжица брашно, докато се изчерпат.

Полученото тесто изпечете в две форми за торта и всеки от готовите блатове се разрязва на две.

Намазват се с крема, нареждат се един върху друг и се заливат с все още топлата глазура. За нея загрейте продуктите в съд на котлона, докато се хомогенизират.

Приготвяне на крема: Сварете вода със захарта. След това прибавете сладкото, бадемите, лимоновия сок и ром на вкус. Разбъркайте добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: