Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Към тях се добавят бакпулвера, ванилената захар и есенцията ром. Разбива се отново. Прибавят се постепенно брашното, като се бърка с лопатка.
След поемането на брашното се добавят смелените орехови ядки и се разбърква отново.
Сместа се изсипва в намаслена голяма тава или покрита с хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 180 градуса за около 50 мин. или до готовност.
За крема се разбива сиренето добре и се прибавя пудрата захар. Разбива се сметаната и към нея се прибавя сиренето, като се бърка вече с лъжица.
След изстиване на сладкиша се разрязва внимателно на два блата.
Намазва се долния блат с крема и се похлупва с горния. Поръсва се с малко пудра захар.