Шоколадова торта с ром

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328330
Шоколадова торта с ром
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"Колкото и да ни отеснеят дънките, в сърцето и в чинията ни винаги ще има място за още едно парче от тази страхотна шоколадова торта с ром"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 броя
  • захар - 300 г
  • брашно - 120 г картофено
  • какао - 3 с.л.
  • за крема
  • масло - 300 г
  • пудра захар - 200 г
  • шоколад - 100 г
  • ром - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване и добавяйте лъжица по лъжица картофеното брашно при непрекъснато разбъркване. Добавете отделно разбитите на сняг със щипка сол белтъци, внимателно объркайте и добавете какаото. Трябва да се получи гладка шуплеста смес.

Изпечете от сместа 2 еднакви блата в еднакви форми, застлани с хартия за печене или подмазнени.

За крема разбийте маслото на пяна със захарта, добавете разтопения шоколад (не горещ), рома и един след друг жълтъците и ванилията. Всички продукти трябва да са горе-долу с еднаква температура. Най-накрая объркайте крема с белтъците, разбити отделно на сняг.

По желание може да разрежете единия от блатовете на 2 отделни блата. Изстиналите балтове съединете с крема и намажете цялата торта с крема. Отгоре я покрийте с настърган едро шоколад и с пресято какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Маги
Маги
Рома една кафена чаша не е ли много?
13.03.2013 23:48
Ели
Ели
Колко жълтъка се слагат в крема? Понеже 8 жълтъка остават след блата и е малко неясно. Също можем ли да заместим картофеното брашно с нормално(каквото ни се намира вкъщи за кекс примерно)?
13.03.2013 18:07