Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците със захарта до побеляване и добавяйте лъжица по лъжица картофеното брашно при непрекъснато разбъркване. Добавете отделно разбитите на сняг със щипка сол белтъци, внимателно объркайте и добавете какаото. Трябва да се получи гладка шуплеста смес.
Изпечете от сместа 2 еднакви блата в еднакви форми, застлани с хартия за печене или подмазнени.
За крема разбийте маслото на пяна със захарта, добавете разтопения шоколад (не горещ), рома и един след друг жълтъците и ванилията. Всички продукти трябва да са горе-долу с еднаква температура. Най-накрая объркайте крема с белтъците, разбити отделно на сняг.
По желание може да разрежете единия от блатовете на 2 отделни блата. Изстиналите балтове съединете с крема и намажете цялата торта с крема. Отгоре я покрийте с настърган едро шоколад и с пресято какао.
Коментари