Начин на приготвяне
За блата:
Смилате бадемите в блендер и ги изсипвате в купа. Блендирате фурмите и черешите и ги добавяте към бадемите.
Прибавяте останалите продукти и разбърквате добре. Може да използвате други сушени плодове по желание и да замените бадемовото масло с друго масло или тахан по избор
Получената смес разпределяте върху хартия за печене в тавичка с падащо дъно.
Оставяте блата във фризера, за да стегне, и през това време си приготвяте крема.
За крема:
Смесвате в купа всички продукти за него и разбърквате до получаването на хомогенна смес.
Изваждате блата от фризера и разпределяте крема.
Оставяте суровата торта в хладилника за няколко часа, за да стегне.
След това изваждате бадемовата торта, декорирате с продукти по избор и поднасяте!
Скирът може да замените с извара, маскарпоне, рикота, както и бадемовото масло с друго.
Ако използвате течен подсладител, добавете още какао или масло или прибавете желатин, за да не е течен кремът.
Да ви е вкусно с тази бадемова торта с ром!