Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс със слънчогледово брашно

Кекс със слънчогледово брашно

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2072k4293
Кекс със слънчогледово брашно
Снимка: Вероника Михайлова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Кекс със слънчогледово брашно, който може да гарнирате със сладко от ягоди и сметана"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. по - малки или 3 бр. големи
  • кисело мляко - 120 г
  • кафява захар - 100 г
  • брашно - 50 г
  • слънчогледово брашно - 120 г
  • олио - 80 мл
  • ванилия - 2 пак
  • бакпулвер - 1 пак
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 180 °C да загрява.

С миксер разбийте първо яйцата заедно с млякото. След това добавете захарта и на тънка струя олиото.

Смесете и пресейте сухите съставки - брашното, ванилията, слънчогледовото брашно и бакпулвер.

Добавете ги към сместа и разбъркайте до хомогенизиране.

Вземете подходяща форма за кекс и разпределете сместа в нея. Аз използвам силиконова, но ако вашата е метална, я намажете с олио и поръсете с брашно, за да не залепва кексът по стените.

Сложете да печете вашия кекс със слънчогледово брашно във вече загрятата фурна за 40 мин или до суха клечка в средата.

Вижте също защо кексът става глетав, както и защо кексът не бухва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: