Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Празнична салата с едамаме

Празнична салата с едамаме

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Празнична салата с едамаме
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Бърза, лесна и вкусна салата с едаме и пресен лук за вашата празнична трапеза."

Необходими Продукти

  • едамаме - 200 г сварени зърна (или от консерва)
  • пресен лук - 3 стръка
  • каперси - 3 ч.л.
  • червена чушка - около 100 г печена и белена
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
  • зехтин - на вкус
  • оцет - на вкус (винен)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете добре сварените зърна едамаме. Ползвам такива от буркан, но консервирани без никакви добавки - само сол и вода.

Сложете ги в купа и към тях добавете накълцания пресен лук, наситнения магданоз, маринованите каперси и червена печена чушка нарязана на лентички.

Овкусете салатата със дресинг от зехтин, оцет и сол на вкус.

Може да експериментирате като прибавите и сушени мариновани домати, малко накълцани орехи или други ядки.

Поднесете празничната салата на трапезата си на Бъдни вечер или при всеки друг подходящ повод - бърза, лесна и вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: