Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени домати»Пълнени домати със зимни салати

Пълнени домати със зимни салати

Пълнени домати със зимни салати
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Сервирайте пълнени домати със зимни салати като предястие на празничната трапеза. Питието е домашна ракия."

Необходими Продукти

  • домати - 12 бр.
  • За първата салата
  • риба тон - 1/2 консерва
  • червен лук - 1 малка глава
  • каперси - 1 с.л.
  • копър - 2 стръка
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • крема сирене - 70 г
  • За втората салата
  • чесън 2 скилидки
  • кисели краставички - 5 бр.
  • орехи - 1 с.л. счукани
  • крема сирене - 70 г
  • копър - 2 стръка
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За първата зимна салата смесете риба тон от консерва, нарязан на ситно червен лук, каперси, ситно нарязан копър, зехтин, смлян черен пипер на вкус и ако е необходимо - сол. Объркайте добре всички продукти и пригответе втората салата.

В купа счукайте скилидките чесън на каша. Нарежете киселите краставички на малки кубчета. Прибавете счуканите орехи, крема сиренето, нарязаният копър и малко зехтин. Разбъркайте всички продукти.

На долната част на всеки домат направете няколко дълбоки разреза като звезда. Разтворете леко разрезите и ги напълнете доматите с приготвените салати.

Сервирайте пълнени домати със зимни салати като предястие на празничната трапеза. Питието е домашна ракия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: