Начин на приготвяне
В затопленото мляко разтваряме маята, солта и захарта. Прибавяме яйцата, олиото и разбъркваме добре.
Добавяме брашното и омесваме, докато получим еластично тесто. Оставяме на страна покрито с кърпа да втаса.
Режем праза на едро и го запържваме в олиото до златисто.
Размиваме с малко вода каймата и прибавяме черния пипер.
След като се е позапържил празът прибавяме каймата. Добавяме червения пипер, чубрицата, сол на вкус.
Разбъркваме добре и запържваме да остане на мазнина.
По-голямата част от тестото разточваме на кора, голяма колкото тавата, в която ще печем. Намазваме тавата с малко мазнина и брашно и с разточената кора покриваме тавата.
Изсипваме плънката вътре и краищата, които излизат от тавата, ги сгъваме навътре.
Останалото тесто го разточваме като капаче и покриваме кемерката отгоре. Пожелание украсяваме кемерката по наш вкус.
Намазваме я с разтопено масло и поръсваме с маково семе и сусам.
Печем в затоплена на 180 градуса фурна до готовност.